Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS
Image Alt

Lind & Lahme Bogklub: ‘Personlige erindringer, historiske tilbageblik og spionfyldte thrillers’

Mandag d. 21. oktober

PETERFRÖDIN

21. oktober kl. 19.00

‘Kan han li’ at fiske? Og andre godbidder fra mit vidunderlige liv’ af Peter Frödin

I en rap og sprudlende erindringsbog fortæller Peter Frödin om lykken ved at insistere på det positive i livet. For Peter ønsker at inspirere. At bygge op i stedet for at rive ned. At se det lækre. At dyrke mennesket som det mesterværk, det er. Det gennemsyrer alt, han har lavet som skuespiller, sanger, showman, gøgler og vært. Og samme motivation ligger bag hans veloplagte erindringsbog ’Kan han li’ at fiske?’. Spørgsmålet “Kan han li’ at fiske?” fik Peter Frödin stillet af sin far på et helt særligt vigtigt og skrøbeligt tidspunkt i sit liv. Og det fortæller om den åbenhed og livsglæde, han er vokset op med.

LARSFINDSEN

21. oktober kl. 19.00

‘Skygger på Silkevejen’ af Jacob Weinreich og Lars Findsen

En kinesisk delegation er på vej til Danmark, da FE-analytiker Daniel Hartmann opdager, at en af deltagerne skjuler sig bag en falsk identitet. Føringsofficer Maja Birk sættes på sagen, mens Daniel forsøger at hverve den kinesiske ph.d.-studerende Jia Ling til at infiltrere gruppen indefra. Men Jia er måske allerede hvervet af andre, som har en særinteresse i et dansk forskningsprojekt om havbunden i Østgrønland. Hvad er deres agenda? Kan Daniel stole på Jia, som synes at være fanget i et livsfarligt dobbeltspil? Og kan Jia stole på den danske efterretningstjeneste, hvis hun vælger at satse alt og skifte side? Skygger på Silkevejen en højaktuel, nervepirrende, dansk spionthriller om kyniske interesser og de mennesker, som sætter livet på spil for Danmark og Grønland.

LYKKEFRIIS

21. oktober kl. 19.00

‘Håbets Europa i 89 billeder’ af Lykke Friis  

Lykke Friis gennemreviderede 2. udgave af Håbets Europa i 89 billeder markerer 35-året for Murens fald i 1989 – også kaldet Håbets År.  Det var her den Kolde Krig afsluttedes og dominoagtige revolutioner i Central- og Østeuropa fandt sted. Men faktisk kunne det hele være gået meget anderledes. For eksempel hvis grænsevagterne i Østberlin havde åbnet ild mod østtyskerne, da Berlinmuren blev erklæret åben ved en fejltagelse. Der lå nemlig ingen storpolitisk masterplan bag begivenhederne. Vi får besøg af europaekspert Lykke Friis som med udgangspunkt i ikoniske, men også mindre kendte billeder, indfanger hun det hæsblæsende års mange begivenheder.